Recepty

  • 2 hrnky (250 g) jemných ovesných vloček
  • 1 hrst nakrájených kešu ořechů
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce arašídového másla

Domácí granola

Začněte den zdravou snídaní. Snídaně, která potěší Vaše chuťové pohárky a nastartuje celý den. Granola neboli zapečené müsli, jehož základem jsou ovesné vločky. Ty jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny i vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Je výborným zdroje energie. A když přidáte i kvalitní hořkou čokoládu, pak máte skvělé zdravé mlsání. U nás ji máme rádi všichni a všichni si přijdou na své.

Postup

  1. V míse smícháme všechny suché ingredience.
  2. V hrnci si rozpustíme med, kokosový olej i arašídové máslo.
  3. Do mísy vlijeme tekutou směs a vše dobře promícháme. 
  4. Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozmístíme připravenou směs. 
  5. Granolu pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 20 minut, dokud nebude téměř suchá. Během pečení směs občas lehce promícháme.  
  6. Hotovou granolu necháme dobře vychladnout.
  7. Nakonec přidáme pár kostiček nasekané 70% čokolády nebo sušené brusinky.

Domácí granola je skvělá s bílým jogurtem, který dodá tělu další bílkoviny, a s čerstvým ovocem.