Recepty
- 2 hrnky (250 g) jemných ovesných vloček
- 1 hrst nakrájených kešu ořechů
- 1 hrst pekanových ořechů
- 2 lžíce dýňových semínek
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce arašídového másla
Domácí granola
Začněte den zdravou snídaní. Snídaně, která potěší Vaše chuťové pohárky a nastartuje celý den. Granola neboli zapečené müsli, jehož základem jsou ovesné vločky. Ty jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny i vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Je výborným zdroje energie. A když přidáte i kvalitní hořkou čokoládu, pak máte skvělé zdravé mlsání. U nás ji máme rádi všichni a všichni si přijdou na své.
Postup
- V míse smícháme všechny suché ingredience.
- V hrnci si rozpustíme med, kokosový olej i arašídové máslo.
- Do mísy vlijeme tekutou směs a vše dobře promícháme.
- Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozmístíme připravenou směs.
- Granolu pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 20 minut, dokud nebude téměř suchá. Během pečení směs občas lehce promícháme.
- Hotovou granolu necháme dobře vychladnout.
- Nakonec přidáme pár kostiček nasekané 70% čokolády nebo sušené brusinky.
Domácí granola je skvělá s bílým jogurtem, který dodá tělu další bílkoviny, a s čerstvým ovocem.